BARTEC NL Contact

Over ons

BARTEC NEDERLAND b.v., gevestigd te Ridderkerk, is opgericht op 5 november 1979. Het bedrijf maakt deel uit van de BARTEC groep, welke wereldwijd vestigingen en vertegenwoordigingen heeft.

In totaal telt de BARTEC groep (bijna 40 sales units en 50 internationale sales partners) meer dan 1.700 medewerkers, verdeeld over 11 productiebedrijven in Duitsland, Zwitserland, Italië, Groot-Brittannië, Noorwegen, Slovenië, USA en China.

BARTEC NEDERLAND b.v. is 100% dochter van BARTEC GmbH te Bad Mergentheim, Duitsland (www.bartec.de).

In algemene zin bestaat de productportfolio van BARTEC uit een breed programma explosieveilige elektrotechnische componenten en samenstellingen en electrical heat-tracing (ontwerp en productie).

Uit de complete productportefeuille is BARTEC NEDERLAND b.v. verantwoordelijk voor de volgende productgroepen:

  • Paneelbouw
  • Schakelaars en componenten
  • Motoren
  • Tracing
  • Automatiseringstechniek
  • Analyzers

Explosieveiligheid -Wereld

BARTEC NEDERLAND b.v. verzorgt voor Nederland de verkoop van deze producten en kan naar wens complete systemen samenstellen, van engineering tot assemblage en eventueel montage. Tevens bouwt BARTEC NEDERLAND b.v. in eigen werkplaats explosieveilige, drukvaste schakelpanelen t.b.v. de gehele BARTEC groep. Voor dit product is het afzetgebied dus niet beperkt tot Nederland.

Klanten zijn voornamelijk bedrijven uit de olie- en gasindustrie, maar ook chemische, petrochemische en farmaceutische bedrijven van over de hele wereld.

Alleen al vanwege de aard van de producten staat bij alle BARTEC bedrijven het begrip “kwaliteit” altijd hoog in het vaandel. BARTEC producten moeten voldoen aan de hoogste eisen van veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid. Dit wordt aangetoond door productcertificaten, afgegeven door erkende instanties als PTB, BASEEFA of DEKRA (KEMA).

BARTEC NEDERLAND b.v. is sinds 11 december 1995 NEN-EN-ISO 9001 gecertificeerd.
Tevens zijn wij gecertificeerd volgens ATEX, IECEx, INMETRO, TRCU en VCA* en spelen wij een actieve rol binnen het Nederlands Elektrotechnisch Comité, normcommissie “NEC31 Elektrisch materieel in verband met explosiegevaar”.

BARTEC lid normcommissie

BARTEC protects people and the environment by the safety of components, systems and plants.