Nieuwsbrief 2022-01

BARTEC NL

BARTEC NEDERLAND

Nieuwsbrief 2022-01


Beste lezer,

Dit is de eerste uitgave van de BARTEC nieuwsbrief in 2022. Met ingang van dit jaar verschijnt de nieuwsbrief om de maand, met uitzondering van de zomervakantie dan verschijnt er geen nieuwsbrief. Met deze nieuwsbrief willen wij zowel kennis overdragen als u op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen die BARTEC voor explosiegevaarlijke omgevingen op de markt brengt.

In deze uitgave vindt u de volgende onderwerpen:


Signaalhoorn-FlashingbeaconPaneelbouw: Ex-Proof Signaalapparatuur

Machines en apparaten zijn voorzien van akoestische en/of visuele waarschuwings- en noodvoorzieningen ter bescherming van mens en milieu. Deze apparaten signaleren situaties en zorgen zo voor onmiddellijke veiligheidsmaatregelen.

BARTEC biedt een luide signaalhoorn met een continue toon in een aantrekkelijk design.

Het apparaat is geschikt voor toepassing in een potentieel explosieve gas- en stofomgeving.

De signaalhoorn waarschuwt betrouwbaar tegen gevaren in een breed temperatuurbereik van -40°C tot +50°C en is geschikt voor zowel binnen als buiten.

 • Geschikt voor zone 1/21, zone 2/22
 • Beschermingsklasse IP65
 • Geluidsniveau max. 105 dB
 • Temperatuurbereik -40°C tot +50°C
 • Makkelijk te installeren


BARTEC TECHNORS’s TNFCD/M serie is een extreem belastbare Flashing Beacon oplossing voor gebruik op gevaarlijke locaties, in de on- of offshore. Is ontworpen voor de meest veeleisende omgevingen van de Noordzee. De Beacons hebben hun uitmuntendheid al meer dan 25 jaar bewezen en bieden een oplossing met weinig onderhoud voor operators en Rig eigenaren over de hele wereld.

Het apparaat is beschikbaar in Ex de, Ex d of Non-Ex.

De Beacon biedt een veelvoud aan opties.

 • Zeewaterbestendig
 • Sirene card beschikbaar
 • Temperatuurbereik -50°C tot +60°C
 • Beschermingsklasse IP66/67
 • Verschillende Dome kleuren


Voor meer informatie zie onze productpagina (extern URL).

↑top


EKL op tankHeat-tracing: Eénaderige serie-verwarmingskabels EKL

Deze éénaderige serie-verwarmingskabels zijn er in diverse Ohmse waarden en geven een “vast” vermogen af bij een vooraf berekende lengten. Het voordeel hiervan kan zijn dat er lange lengtes mogelijk zijn waardoor men voedingspunten kan besparen.

Dit ziet men vaak bij lange leidingen in bijvoorbeeld pijpenbruggen. De kabels zijn hoog chemisch bestendig en zijn bestand tegen temperaturen tot 260°C. Deze kabels worden veelal in de industrie toegepast voor procesverwarming en ook prijsgunstig bij het verwarmen van tanks.

BARTEC heeft deze EKL kabel in drie verschillende uitvoeringen met elk een groter inzetbereik:

 • EKL Light  voor toepassingen in een Niet Explosiegevaarlijke omgeving
 • EKL Medium voor toepassingen in een Explosiegevaarlijke (4 Joule mechanische impact bestendig)
 • EKL Premium voor toepassingen in een Explosiegevaarlijke (7 Joule mechanische impact bestendig)


Kenmerken:

 • Verwarmingskabels geven een vast vermogen per meter af
 • Geschikt voor toepassingen waar met stoom gereinigd wordt
 • Hoge chemische bestendigheid door zijn PFA buitenmantel
 • Door zijn hoge flexibiliteit eenvoudig te installeren zelfs op afwijkende items en appendages
 • Geschikt voor het aansluiten in Ster of driehoek en een voedingsspanning maximaal 750 Volt


Voor meer informatie zie onze website.

↑top


Agile X IS on plant Enterprice Mobility: Ex-Proof Agile tablet nu ook met Windows 10 IoT Enterprise LTSC

De BARTEC serie explosieveilige tablets met uitvoeringen geschikt voor zone 2 en voor zone 1 zijn nu ook verkrijgbaar met Windows 10 IoT Enterprise LTSC.

Met de Windows versies afgestemd op de zakelijke markt is het eenvoudiger om de tablets te beheren en onderhouden mede doordat updates gepland kunnen worden. 

Daarnaast biedt Microsoft een langere ondersteunding voor de Enterprise versies waardoor investeringen over een langere periode hun waarde houden.

De BARTEC Agile Tablet serie is een robuuste en zeer flexibele serie industriële tablet-pc’s voor ruwe omgevingen. The Agile serie heeft een groot aantal internationale certificeringen en kan over de hele wereld worden gebruikt.

Agile X IS heeft een groot aantal internationale certificeringen waaronder ATEX en IECEx Zone 1, Zone 0 en NEC 500 Klasse I Divisie 1. De Agile S is gecertificeerd voor ATEX en IECEx Zone 2/22 en voor UL Class I Div. 2.

Mede dankzij het brede scala aan functies, in combinatie met een standaard Windows 10 platform is de Agile serie eenvoudig te gebruiken en integreren in de dagelijkse werkzaamheden en hierdoor de perfecte assistent voor servicetechnici, proces operators, ingenieurs en projectmanagers onderweg en op locatie.

Voor meer informatie zie onze website.

↑top


hygrophil-f-5673Analyzers: Hygrophil F-5673

Hygrophil F 5673 is speciaal ontworpen voor de aardgasindustrie. Inmiddels wordt de Hygrophil F 5673 gebruikt voor vochtmeting in een verscheidenheid aan gassen en koolwaterstoffen.

Dankzij de hoogwaardige materialen die worden gebruikt, is de sensor extreem robuust en bestand tegen bijna alle media. De Hygrophil F 5673 werkt met een sensor die bestaat uit 2 delen. De glasvezel meet de brekingsindex en daarmee het vochtgehalte en een PT100 meet de temperatuur van het medium. De zeer robuuste constructie van de sensor en de meetprocedure zelf bieden verschillende voordelen.

De vochtsensor kan in-line geïnstalleerd worden en wordt niet beïnvloed door vervuiling, corrosie, magnetische velden, chemicaliën, compressorolie of zware koolwaterstoffen, en is daarom uitermate geschikt voor aardgastoepassingen.

Enkele voordelen van dit door octrooien beschermde meetprincipe zijn:

 • Lange termijn stabiliteit (geen drift)
 • Meting direct onder druk in de pijpleiding
 • Hygrophil sensor is geschikt voor ATEX zone 0 applicaties
 • Simpele installatie in T-koppeling (Swagelok, Gyrolok, …..)

Maximale druk: 200 barg
Maximale temperatuur: 100°C

Voor meer informatie zie onze website.

↑top


ccc_logoCertificering: CCC certificering voor onze paneelbouwafdeling

China Compulsory Certificate

Als fabrikant van explosieveilige elektrische apparatuur wordt BARTEC steeds vaker geconfronteerd met specifieke certificaat eisen in landen of regio’s van de wereld.

Zo ook in de volksrepubliek China; men hanteert daar sinds 1 oktober 2020 de verplichte CCC certificering en markering voor de meeste op de markt beschikbare Ex producten. Of een product onder deze CCC certificeringsplicht valt, is te controleren aan de hand van 17 categorieën in de zogeheten catalogus van productielicenties voor industriële producten.

BARTEC heeft vele producten inmiddels beschikbaar met CCC certificering en zo ook al sinds 26 januari 2021 een CCC certificaat met nummer 2021122304114043, gelijkwaardig aan ons ATEX en IECEx systeemcertificaat voor paneelbouw.

Graag maken we u er op attent dat indien u een project treft waarbij CCC certificering vereist is, u bij BARTEC aan het goede adres bent!

Klik hier voor de producten van onze paneelbouwafdeling.

↑top


Wilt u onze mailings ontvangen dan kunt u zich hier aanmelden.

Indien u meer wilt weten over onze producten, dan kunt u contact met ons opnemen via onderstaand knop.