Nieuwsbrief 2021-06

BARTEC NL

BARTEC NEDERLAND

Nieuwsbrief 2021-06


Beste lezer,

Hierbij vindt u de juni uitgave van de BARTEC nieuwsbrief. Met deze nieuwsbrief willen wij zowel kennis overdragen als u op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen die BARTEC voor explosiegevaarlijke omgevingen op de markt brengt.

In deze uitgave vindt u de volgende onderwerpen:

De volgende uitgave van de nieuwsbrief is de september (2021-09) editie.

Alle medewerkers van BARTEC NEDERLAND wensen u een warme en gezellige zomer toe.


Line BushingPaneelbouw: Line Bushing

Een aderdoorvoering wordt gebruikt om een koppeling te generen tussen een Ex d en Ex e behuizing en zodoende de aansluiting te vereenvoudigen en daarmee uiteindelijk de totale kosten te verlagen.

De aderdoorvoering bestaat uit een metalen huls met of zonder schroefdraad waarin de gewenste aantal aders worden ingegoten rekening houdend met de mogelijkheden binnen het certificaat.

Onze standard doorvoeringen hebben een schroefdraad van M10 t/m M48 voor de metrische uitvoering. Ook is er een mogelijkheid om de doorvoeringen uit te voeren met een steekpassing tussen ∅ 22 mm – ∅ 36 mm.

De aders worden standaard in het zwart of blauw (Ex i) uitgevoerd maar zijn te produceren in alle in de industrie gangbare kleuren en hebben een diameter van 0,2 to 95 mm² (AWG24 tot AWG1) en geschikt afhankelijk van de uitvoering voor een nominale spanning van tussen de 250 en 3000V.

De doorvoeringen zijn ook beschikbaar voor fibre optic, Profibus en CAT 5 kabel.

De specificatie en voordelen op een rijtje:

  • In een brede omgevingstemperatuur inzetbaar -60°C – +100°C
  • Kostenbesparend bij aansluiten en onderhoud
  • Breed gecertificeerd en praktisch wereldwijd inzetbaar ATEX, IECEx, UL, CSA, FM, EAC, NEPSI, INMETRO

Voor meer informatie zie onze productpagina.

↑top


DPC frontHeat-tracing: DPCfront Monitor bewakingstemperatuurregelaar

Deze temperatuurregelaar is ontworpen met speciale functies, zoals: het bewaken van de verwarmingsstroom, externe setpoint-omschakeling en communicatie via een RS 485.

Het werkt als een PID-regelaar met een logische uitgang en een relaisuitgang

Bij gebruik van het apparaat met de fabrieksinstelling wordt voor de eerste ingebruikname een eenvoudige setup gebruikt. Bijvoorbeeld het instelpunt, analoge uitgangslimieten, verwarmingsstromen, laag alarm en indien gewenst het hoog alarm worden ingesteld.

Kenmerken:

  • Tweevoudig display
  • Voorzien van sensorbewaking
  • Spanningsingang met groot bereik
  • Te gebruiken in combinatie met het Pt100 Ex element, voor temperatuurregeling in explosieveilige verwarmingscircuits

Voor meer informatie zie onze productpagina.

↑top


MC93ex-NI

Enterprice Mobility: MC93ex-NI Ex Mobile Computer

Op zoek naar een mobiele computer om uw werkzaamheden in explosiegevaarlijke omgevingen naar een hoger niveau te tillen?

Ontwikkeld in nauwe samenwerking met Zebra Technologies is de MC93ex-NI de ultieme Android gebaseerde, uiterst robuuste mobiele computer met een gecombineerd toetsenbord en touchscreen functionaliteit voor gebruik in Zone 2/22 en Klasse I / II/ III Div 2 omgevingen.

Meer dan 40.000 BARTEC mobiele computers van de MC9000-serie hebben inmiddels hun weg gevonden naar klanten in onder andere de Olie & Gas, Chemische en Farmaceutische industrie waar taken uitgevoerd worden van magazijn tot op de productievloer en waarmee onze klanten hun veldactiviteiten hebben kunnen stroomlijnen. De BARTEC MC93ex-NI is de doorontwikkeling van ’s werelds best verkopende en meest vertrouwde Android Enterprise computer van Zebra – hiermee kunt u nu ook diverse klussen klaren in explosiegevaarlijke omgevingen.

In onze blog geven we u 5 eenvoudige redenen om voor de MC93ex-NI te kiezen.

↑top


INFRAsmart serie R3xxTemperatuurmeting: INFRAsmart serie R3xx

Betrouwbare contactloze temperatuurmeting voor bijna alle toepassingen, ook in explosiegevaarlijke omgevingen.

BARTEC levert al meer dan 40 jaar een breed programma aan industriële meettechniek waaronder infrarood temperatuurmeting.

Met de INFRAsmart serie R3xx biedt BARTEC een oplossing voor de meest uiteenlopende toepassingen voor contactloze temperatuurmeting

Met verschillende spectraalbereiken zijn sensoren te verkrijgen voor toepassing van temperatuurmeting op producten vervaardigd uit kunststof-, glas- en metaal en in een breed temperatuurbereik vanaf – 50 °C tot temperaturen boven de 1000 °C.

De sensoren zijn uitgevoerd met een 4 … 20 mA meetsignaal waardoor deze zeer eenvoudig aan een breed scala van systemen gekoppeld kunnen worden en daarnaast bestaat de mogelijkheid om deze via een HART-interface in te stellen.

Voor toepassing in explosiegevaarlijke omgevingen voor bijvoorbeeld temperatuurbewaking van motoren of lagers biedt BARTEC een explosieveilige variant van deze sensor.

Door het brede scala aan accessoires waaronder verschillende koelmantels en luchtspoelunits is toepassing van deze sensoren direct in een warme omgeving of omgevingen met zware vervuiling ook geen enkel probleem. De BARTEC-sensoren worden bijvoorbeed al vele jaren ingezet in bijvoorbeeld de asfalt en cementindustrie.

Voor meer informatie zie onze productpagina.

↑top


Verwarmingskabel op leiding zonder isolatieWhitepaper: Wat is Heat Tracing?

*Alles wat u moet weten over tracing en de juiste oplossing voor elke applicatie*

Heat tracing (verwarmingskabels) kan ervoor zorgen dat de inhoud van leidingen, tanks, pompen en instrumenten vorstvrij gehouden wordt, of dat deze op de gewenste temperatuur blijft of gebracht wordt.

Eenvoudig voorbeeld:

Het is winter, het wordt koud en er is nachtvorst op komst en u wilt uw buitenkraan vorstvrij houden. De oplossing hiervoor is elektrische heat tracing. Dit kan zeer eenvoudig door een verwarmingskabel langs een leiding te monteren. Om niet alleen de buitenlucht te verwarmen en energie te verspillen dient er ook altijd na het tracen, isolatie te worden toegepast.

Naast vorstvrij houden zijn er veel bedrijfsprocessen met uiteenlopende temperaturen waar elektrische tracing de beste methode is om de installatie op de gewenste temperatuur te houden. Denk bijvoorbeeld aan vetleidingen waarbij het vet bij een lage temperatuur kan gaan stollen en de leiding vervolgens dicht zit.

Veelal wordt met behulp van een thermostaat het verwarmingsproces efficiënt geregeld, waardoor er niet meer energie verbruikt wordt dan noodzakelijk.

De rest over dit artikel vindt u in de Whitepaper.

↑top


Wilt u onze mailings ontvangen dan kunt u zich hier aanmelden.

Indien u meer wilt weten over onze producten, dan kunt u contact met ons opnemen via onderstaand knop.