Nieuwsbrief 2021-03

BARTEC NL

BARTEC NEDERLAND

Nieuwsbrief 2021-03


Beste lezer,

Hierbij vindt u de maart uitgave van de BARTEC nieuwsbrief. Met deze nieuwsbrief willen wij zowel kennis overdragen als u op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen die BARTEC voor explosiegevaarlijke omgevingen op de markt brengt.

In deze uitgave vindt u de volgende onderwerpen:


Made in RidderkerkEx bedieningspanelen: Made in Ridderkerk!

Geen bedieningspaneel is hetzelfde: lampjes, drukknoppen, kleuren, contactbezettingen, tekstplaatjes, etc.. Iedereen heeft zo zijn wensen en wij kunnen het maken in onze (Ex-gecertificeerde) werkplaats in Ridderkerk! In de basis met gebruikmaking van de BARTEC ComEx bedieningscomponenten en BARTEC HMI’s en indien gewenst aangevuld met componenten van derden zoals bijvoorbeeld Ex-HMI’s van Siemens, Allen Bradley of Schneider Electric.

 

Kenmerken:

 • ATEX en/of IECEx gecertificeerd voor zone 1, 2, 21 of 22
 • Materiaal behuizing: GRP zwart, RVS 304 of RVS 316L
 • (Verlichte) drukknop, signaleringslamp (LED, multispanning), noodstop, schakelaar, meter (mA, A en V), digitaal LCD 4-20 mA, HMI etc.
 • Afdichting tot IP 66 mogelijk
 • Bedraad tot op de klemmenstrook volgens uw schema
 • Voorzien van klantspecifieke tekstplaatjes in verschillende materiaalsoorten
 • RVS behuizingen optioneel voorzien van speciale coating volgens specificatie
 • Tekenwerk (2D AutoCAD layout en EPlan bedradingsschema) kan door BARTEC optioneel worden verzorgd
 • Productie in eigen huis: korte communicatielijnen!

Voor meer informatie zie onze productpagina.

↑top


Agile SMobility: Agile S NI Windows tablet

De BARTEC Agile S NI is inmiddels enige tijd op de markt en de feedback die wij krijgen is dat deze door onze klanten als zeer waardevol wordt gezien.

Maar wat maakt de BARTEC Ex zone 2 Agile S NI nou eigenlijk krachtiger dan ooit?

Krachtige processor en dubbel RAM geheugen voor betere prestaties

De Agile S NI is voorzien van een Intel Core i5 processor welke 180% sneller en efficiënter is dan onze vorige generatie tablets. Tevens hebben we de Agile S NI voorzien van dubbel zo veel RAM geheugen welke nu 8 GB bedraagt. Deze verbeteringen zorgen ervoor dat deze unit sneller is en beter geschikt om meerdere taken gelijktijdig uit te voeren.

Geen compromissen op gebruiksduur door 33% betere accu capaciteit

Bij de ontwikkeling van de Agile S NI hebben wij geen compromissen gesloten voor wat betreft accu performance, ondanks dat we een zeer krachtige processor aan boord hebben. We hebben een aantal extra wijzigen in de unit aangebracht waardoor we het interne stroomverbruik nog verder hebben kunnen reduceren. Het resultaat is dat we nu een gebruiksduur hebben gerealiseerd die ligt tussen de 6 tot 8 uur op een volgeladen accu. Neem daarbij de mogelijkheid van een hot-swap vervangbare accu en dan betekent dit dat een gebruiker zonder problemen een volledige werkdag met het apparaat kan werken zonder onderbrekingen voor het tussentijds laden.

Voor meer informatie zie onze productpagina.

↑top


HSFHeat tracing: Heaters

BARTEC streeft continu naar het beste en meest complete assortiment in industriële elektrische verwarming. De laatste tijd krijgen we steeds vaker aanvragen voor ATEX heaters en dat was voor ons de reden om ons assortiment daarin uit te breiden.

Met onze huidige serie leveren we zelflimiterende en constant vermogen explosieveilige verwarmingsplaten. Deze zijn uitermate geschikt voor vorstbescherming, anti-condensatie en temperatuurbehoud van kleinere gesloten ruimtes. Ze worden onder andere toegepast in schakelpanelen, generatoren en motorblokken.

Onze heaters zijn gemaakt met een zelflimiterend verwarmingselement dat zijn vermogen aanpast aan de omgevingstemperatuur. De omgevingstemperatuur wordt hierdoor nooit overschreden.

Naast de ATEX uitvoeringen hebben we ook niet ATEX uitvoeringen zoals onze siliconen verwarmingsplaten. Deze kunnen worden gebruikt voor vorstbescherming en als anticondensverwarming.

Alle heaters zijn natuurlijk in verschillende temperatuurranges verkrijgbaar.

Voor meer informatie zie onze productpagina.

↑top


AnalyzerAnalyzer: Destillatie Analyzer RapiDist-4

Benzine, vliegtuig brandstof, diesel, nafta en soortgelijke olieproducten worden voor een belangrijk deel gedefinieerd door hun kooktraject.

De bepaling van de destillatiecurve is daarom een belangrijke parameter bij de procesregelingen en het blendingproces van olieraffinaderijen.

De RapiDist kan op ieder punt de destillatiecurve op semi continue basis bepalen, waarbij de damptemperatuur wordt uitgezet tegen het destillatievolume (en omgekeerd).

De Rapidist is, net als de DPA-4, een destillatie analyzer maar dan met een cyclustijd van 10 – 15 minuten.

Methodes welke van toepassing zijn op de online Destillatie Analyzer:

 • ASTM D86
 • DIN EN D86

Enkele belangrijke bepalingen voor een Destillatie Analyzer zijn:

 • Initial boiling point (IBP);
 • Final boiling point (FBP);
 • End Point (EP);
 • Temperatuur @ % Recovered;
 • Recovered @ temperatuur;
 • % Loss volume minus total recovered volume

Voor meer informatie zie onze productpagina.

↑top


WhitepaperWhitepaper: Introductie Destillatie Analyzer RapiDist-4

Om concurrerend te blijven, moeten de huidige raffinaderijen alle beschikbare optimalisatietools gebruiken om processen (bijv. mengeenheden) zo economisch mogelijk uit te voeren en tegelijkertijd zoveel mogelijk flexibiliteit te behouden om aan de toenemende eisen te voldoen, zoals constant veranderende grondstoffen en nieuwe mengrecepten.

Het gebruik van online physical property analyzers is een van de belangrijkste instrumenten om deze doelstellingen te bereiken, aangezien ze belangrijke kwaliteitseigenschappen in het proces en de uiteindelijke mengkwaliteit rechtstreeks meten. Eén van de meest voorkomende kwaliteitsparameters van vloeibare koolwaterstoffen is het kooktraject, die doorgaans wordt gemeten volgens de ASTM D86-norm. De analysemethode is gebaseerd op destillatie, een fysische methode om de samenstellende stoffen uit een vloeibaar mengsel te scheiden door selectieve verdamping en hercondensatie op basis van verschillen in vluchtigheid. Deze analyse geeft belangrijke informatie over de eigenschappen van het monster en als resultaat, het gedrag tijdens opslag en gebruik.

Door gebruik te maken van BARTEC Benke’s decennialange ervaring in physical property analyzers en de installatie van ruim 2000 eenheden, werd de rapiDist-4 Distillation Process Analyzer ontwikkeld. De ontwikkeling is gericht op de groeiende vraag van raffinaderijen in de 21e eeuw. Met zeer nauwkeurige kookcurvemetingen, cyclustijden van slechts 10 minuten en een hoge mate van overeenstemming met de ASTM D86-procedure, is het de perfecte keuze voor snelle procesbeheersing (bijv. Atmosferische destillatiekolommen en mengprocessen).

De rest over dit artikel vindt u in de Whitepaper.

↑top


Wilt u onze mailings ontvangen dan kunt u zich hier aanmelden.

Indien u meer wilt weten over onze producten, dan kunt u contact met ons opnemen via onderstaand knop.