Welk mobiel apparaat is het beste voor gebruik in uw explosiegevaarlijke omgevingen?

TC77

Heerst er bij uw bedrijf een explosiegevaarlijk omgeving en vraagt u zich daarom af of het wel mogelijk is dat ook uw personeel met handheld apparatuur kan werken vanwege de potentiele gevarenbron welke deze apparaten kunnen vormen? Dan zult u uiteraard voorzichtig zijn om dit soort technologieën te implementeren.

Toch kunnen handheld-apparaten ook in de productie en in de logistiek omgevingen waar explosiegevaar heerst belangrijke efficiëntie verhogende voordelen bieden waardoor u uw team productiever kunnen maken, u concurrentievoordeel kunnen behalen en uiteindelijk voor omzet of winstgroei kunt zorgen.

Dan is dus de vraag niet of, maar hoe u ook in de explosiegevaarlijke omgevingen digitalisering kunt inzetten terwijl u rekening houdt met de veiligheid van uw medewerkers en installaties?

Het antwoord is: met BARTEC explosieveilige apparaten

BARTEC biedt toonaangevende handheld apparaten voor gebruik in productie en logistieke omgevingen in explosieveilige (intrinsiek veilige) uitvoering. Dit betekent dat het apparaat veilig kan worden gebruikt in de gevaarlijke omgevingen waarvoor deze gecertificeerd zijn. In eenvoudige termen vormt uw BARTEC apparaat geen gevaar als ontstekingsbron op uw terrein. Hierdoor kunt u dus zorgeloos productiviteitsverhogende technologieën implementeren.

Onze oplossingen worden gebruikt in een breed scala van sectoren waar explosiegevaar kan heersen, in de olie- en gasindustrie of chemische, petrochemische en farmaceutische sectoren, distilleerderijen, mijnbouw en luchthavens – oftewel overal waar een potentieel explosiegevaarlijke omgeving bestaat.

Onze samenwerking met Zebra Technologies

BARTEC werkt al meer dan 20 jaar samen met Zebra Technologies. BARTEC maakt van deze zeer gerenommeerd leverancier diverse handheld apparaten zoals mobile computers touch computers en barcode handscanners in intrinsiek veilige uitvoering op de markt. Ons team transformeert diverse ultra robuuste Zebra mobiele apparaten om tot apparatuur gecertificeerd voor gebruik in de volgende potentieel explosiegevaarlijke omgevingen.

  • Zone 1/Division 1: Omgevingen waar explosiegevaar onder normale bedrijfsomstandigheden aanwezig kan zijn.
  • Zone 2/Division 2: Omgevingen waar het explosiegevaar alleen onder uitzonderlijke bedrijfsomstandigheden aanwezig kan zijn.

Welk apparaat is geschikt voor u?

Alle BARTEC handheld apparaten zijn veilig en geschikt voor gebruik in omgevingen waar explosiegevaar kan optreden. Toch is de functionaliteit van elk apparaat iets anders. Laten we eens kijken naar de verschillende functionaliteiten om u te helpen uit te vinden welke van de apparaten geschikt is voor uw toepassing.

TC77ex-NI – Ultra-robuuste touchscreen computer

TC77 Dit nieuwe Android device biedt alles wat uw werknemers nodig hebben in een explosiegevaarlijke omgeving Zone 2 of Div 2. Met deze nieuwe unit gaat de efficiëntie omhoog door de hogere betrouwbaarheid en dat zelfs tot in explosiegevaarlijke omgevingen.

De TC77ex-NI is vrijwel waterdicht, stofdicht en is zeer bestendig tegen vallen en stoten. De unit is uitgevoerd met een Gorilla-Glass touchscreen en scan-venster waardoor deze zeer krasbestendig is.

Deze unit is zeer robuust, maar door de touchscreen functionaliteit biedt deze unit een smartphone achtige ervaring voor maximale eenvoud; jarenlange toepassing in de zwaarste omgevingen is geen enkel probleem voor deze nieuwe unit. Tevens biedt het een nieuw software platform dat veel meer functies biedt dan enig ander apparaat in deze klasse. De BARTEC TC77ex-NI beschikt onder andere over Bluetooth 5.0, een 5 MP camera aan de voorzijde en de optie voor Push-to-Talk (PTT) functionaliteit en videobellen.

Ga naar de TC77ex-NI specificaties.

BCS36x8ex Serie– Ultra Robuuste barcode handscanners

BCS3678ex Gebouwd om te performen onder de zwaarste omstandigheden kan de BCS36x8ex overleven in omgevingen met hoge temperaturen, is volledig waterdicht en zal ook geen krimp geven door invloeden van regen of sneeuw.

De BCS36x8ex biedt snel scannen van 1D en 2D barcodes waarbij zelfs gekraste, vuile, slechte afgedrukte, onder krimpfolie geplaatste of met vorst bedekte barcodes geen enkel probleem vormen. De unit is beschikbaar met een optionele scanrange tot wel 21 meter en is in staat om tot wel 20 barcodes in een enkele scan op te nemen. De unit scant ook foto’s, handtekeningen, OCR-gegevens en documenten.

Het BCS36x8ex is beschikbaar in een bekabelde en draadloze (Bluetooth) uitvoering waarbij de laatste beschikt over batterij indicatie. Het belangrijkste is uiteraard de certificering voor explosiegevaarlijke omgevingen. De BCS36x8ex is beschikbaar in 2 verschillende certificeringen voor toepassing in Ex omgeving Zone 2/22/Div. 2 en geschikt voor Zone 1/21/Div. 1.

De BCS36x8ex serie biedt u ongekende duurzaamheid, superieure scanprestaties en gemoedsrust, waardoor een veilige werking in uw potentieel explosiegevaarlijke omgeving gegarandeerd is.

Ga naar de BCS36x8ex-NI (Zone2/22/Div.2) specificaties.
Ga naar de BCS36x8ex-IS (Zone1/21/Div.1) specificaties.

MC93ex-NI – Handheld Mobiele Computer

mc93 De Android uitgevoerde Zebra MC93 is een van ’s werelds best verkopende en meest vertrouwde zakelijke mobiele computers en deze is nu door BARTEC gecertificeerd voor gebruik in Zone 2/ Division 2 omgevingen.

De MC93ex-NI beschikt over ruimste scanrange beschikbaar op de markt, kan barcodes scannen tot een afstand van wel 21,4 meter. Dit in combinatie met de eenvoud in gebruik, een groot touchscreen display, uitstekende verwerkingskracht, groot uitbreidbaarheid geheugen en diverse scan mogelijkheden is deze uitzonderlijk robuuste MC93ex-NI de ideale tool voor zelfs de zwaarste omgevingen.

Voor communicatie met andere collega’s of in teams biedt ook de MC93ex-NI onder andere de mogelijkheid van Push-To-Talk (PTT) functionaliteit

Ga naar de MC93ex-NI specificaties.

Neem contact met ons op

Werkt u in een potentieel explosiegevaarlijke omgevingen en wilt u ook dat uw medewerkers kunnen profiteren van een grotere efficiëntie door het gebruik van handheld-apparaten?
Neem dan contact op met ons team voor deze of andere oplossingen voor toepassing in explosiegevaarlijke omgevingen: