Nieuwsbrief 2021-02

BARTEC NL

BARTEC NEDERLAND

Nieuwsbrief 2021-02


Beste lezer,

Hierbij vindt u de februari uitgave van de BARTEC nieuwsbrief. Met deze nieuwsbrief willen wij zowel kennis overdragen als u op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen die BARTEC voor explosiegevaarlijke omgevingen op de markt brengt.

In deze uitgave vindt u de volgende onderwerpen:


TC77ex-NI-nieuwMobility: Onze nieuwe Ex Touch Computer TC77ex-NI

In samenwerking met Zebra technologies brengt BARTEC de nieuwe BARTEC TC77ex-NI Android Touch Computer op de markt. Dit nieuwe device biedt alles wat uw werknemers nodig hebben in een explosiegevaarlijke omgeving, Zone 2/22 of Div 2. Met deze nieuwe unit gaat de efficiëntie omhoog door de hogere betrouwbaarheid en dat zelfs tot in explosiegevaarlijke omgevingen.

De TC77ex-NI is vrijwel waterdicht, stofdicht en is bestand tegen vallen en stoten. De unit is uitgevoerd met een Gorilla Glass touch screen en een imager-venster waardoor deze zeer krasbestendig zijn.

Robuust, maar toch touch geschikt biedt het een smartphone achtige ervaring voor maximale eenvoud; jarenlange toepassing in de zwaarste omgevingen is geen enkel probleem voor deze nieuwe unit. Uitgerust met het Android 10-besturingssysteem, een 13 MP camera aan de achterkant en de ultieme scanprestaties dankzij de Zebra S4770 scanengine, kunt u de digitalisering in het veld naar een hoger niveau tillen.

Voor meer informatie zie onze productpagina.

↑top


Pomp applicatie motor

Motoren: Ex Elektrische motoren

BARTEC VARNOST(Slovenië) is in 1997 door BARTEC opgericht, hier worden 3 fase asynchrone elektrische motoren geproduceerd. Deze motoren zijn te verkrijgen in verschillende frame maatvoeringen variërend van 63 – 355 met een vermogen van maximaal 400kW en geschikt voor een explosiegevaarlijke omgeving.(Gas IIB en IIC, stof en voor de mijnbouw).

De Ex db alsmede de Ex db e uitvoeringen zijn standaard motoren uit het BARTEC leveringsprogramma. Buiten de standaard Ex motoren heeft BARTEC ook diverse andere mogelijkheden in het programma waaronder remmotoren, motoren met geforceerde koeling, motoren met encoder en IP68 submersible Ex pomp motoren.

BARTEC Ex motoren kunnen worden geleverd voor de Marine industrie en voorzien worden van certificaten als: GL, LRS, BV, ABS, DNV, RMRS. tevens kunnen de motoren voorzien worden van een klant specifieke coating.

Uiteraard heeft BARTEC ook de mogelijkheid om de Ex motoren te voorzien van UL en CSA certificering.

Diverse applicaties zijn: pompen, compressoren, tandwielkasten, ventilatoren, onderwater toepassingen, pompen met IP68 motoren geschikt voor 12 meter onder water.

Voor meer informatie zie onze productpagina.

↑top


PBTCHeat tracing: Elektronische Themostaatkast PBTC

BARTEC lanceerde eind vorig jaar de nieuwe PBS / PBM en PBTW aansluitsystemen voor toepassing met onze zelfbegrenzende verwarmingskabels in explosiegevaarlijke omgevingen. Als lang verwachte aanvulling hierop hebben we nu ook een variant met hierin gelijk een elektronische thermostaat geïntegreerd, de PBTC.

Kenmerken:

 • Behuizing is vervaardigd van zwart glasvezelversterkt slagvast polyester
 • Intern voorzien van eenvoudige 6 mm² veerdruk aansluitingen
 • Beschermingsklasse: IP66
 • Geïntegreerde ON / OFF schakelunit
 • Direct aansluiten en schakelen van de tracing mogelijk tot 30 Ampère
 • Extern voorzien van LED status indicator
 • Aansturing middels standaard industriële Pt-100 (Ex i ingang) inbegrepen
 • Inclusief afwerkset voor de verwarmingskabel

Eenvoudige montage:

 • Voorzien van kunststof doorvoersteun, welke wordt gebruikt om de aansluitkast/thermostaat  op bijvoorbeeld de leiding te monteren, hierdoor is geen montagesteun en plaat meer nodig.
 • Tevens wordt middels deze doorvoersteun de verwarmingskabel waterdicht en beschermend door de isolatie heen gevoerd waardoor geen isolatiedoorvoerkit meer nodig is.

Voor meer informatie zie onze productpagina.

↑top


tutto-beneHygrophil: HydroCarbon DewpoinT Analyzer

Hygrophil HCDT is speciaal ontworpen voor de aardgasindustrie. De HCDT-sensor type 1510-11 werkt volgens het dauwpuntspiegelprincipe, gebaseerd op de nieuwe methode van totale interne reflectie. Omdat de druk kan worden aangepast, maakt het bemonsteringssysteem type 5985-7x / -8x / 9x het mogelijk om de koolwaterstofcondensatie te meten op het cricondentherm-punt onder constante gasstroom.

Hygrophil HCDT combineert de waterdauwpuntmeting en de koolwaterstofdauwpuntsensor om het vochtgehalte, de temperatuur en het koolwaterstofdauwpunt van het gemeten medium te detecteren. Afgezien van de zeer robuuste constructie van de sensoren, is het de meetmethode zelf die een aantal doorslaggevende voordelen biedt.

Enkele voordelen van dit door octrooien beschermde meetprincipe zijn:

 • Hoge meetzekerheid inclusief precisie, reproduceerbaarheid en lage hysterese
 • Lange termijn stabiliteit van sensoren
 • Meting van HCDT op het cricondentherm-punt (drukreductie)
 • Meting van DT aan hogedrukzijde (drukdauwpunt!)
 • Toepassing in explosiegevaarlijke omgeving
 • Eenvoudige installatie (gestandaardiseerde koppelingen)

Voor meer informatie zie onze productpagina.

↑top


TC77Whitepaper: Welk mobiel apparaat gebruiken in Ex omgeving?

Heerst er bij uw bedrijf een explosiegevaarlijk omgeving en vraagt u zich daarom af of het wel mogelijk is dat ook uw personeel met handheld apparatuur kan werken vanwege de potentiele gevarenbron welke deze apparaten kunnen vormen?

Het antwoord is: Ja, met BARTEC explosieveilige apparatuur.

BARTEC biedt toonaangevende handheld-apparaten voor gebruik in productie en logistieke omgevingen in explosieveilige (intrinsiek veilige) uitvoering. Dit betekent dat het apparaat veilig kan worden gebruikt in de gevaarlijke omgevingen waarvoor deze gecertificeerd zijn. In eenvoudige termen vormt uw BARTEC apparaat geen gevaar als ontstekingsbron op uw terrein. Hierdoor kunt u dus zorgeloos productiviteitsverhogende technologieën implementeren.

Onze samenwerking met Zebra Technologies

BARTEC werkt al meer dan 20 jaar samen met Zebra Technologies. BARTEC brengt van deze zeer gerenommeerde leverancier diverse handheld apparaten zoals mobile computers, touch computers en barcode handscanners in intrinsiek veilige uitvoering op de markt.

De rest over dit artikel vindt u in de Whitepaper.

↑top


Wilt u onze mailings ontvangen dan kunt u zich hier aanmelden.

Indien u meer wilt weten over onze producten, dan kunt u contact met ons opnemen via onderstaand knop.