Nieuwsbrief 2021-01

BARTEC NL

BARTEC NEDERLAND

Nieuwsbrief 2021-01


Beste lezer,

Hierbij vindt u de januari uitgave van de BARTEC nieuwsbrief. Met deze nieuwsbrief willen wij zowel kennis overdragen als u op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen die BARTEC voor explosiegevaarlijke omgevingen op de markt brengt.

In deze uitgave vindt u de volgende onderwerpen:


Pixavi Device nieuwMobility: Onze nieuwe Ex-Smartphone

De “state of the Art” intrinsiekveilige smartphone

BARTEC brengt de beste technische specificaties in de zwaarste omgevingen met vertrouwen en stijl. De intrinsiekveilige Android Pixavi Phone is zeer robuust, past eenvoudig in broek of jaszak en garandeert veiligheid, betrouwbaarheid en topprestaties in gevaarlijke gebieden.

De Pixavi Phone is de lichtste en slankste intrinsiekveilige smartphone momenteel op de markt en biedt de gebruiksvriendelijkheid van een consumenten smartphone zonder afbreuk te doen aan veiligheid of robuustheid.

Uitmuntend in explosieveiligheid

De intrinsiekveilige Pixavi Phone is ontworpen volgens de strengste Ex-vereisten en kan worden gebruikt in de zwaarste omgevingen over de gehele wereld.

Sterk robuust

 • Robuuste geanodiseerde aluminium behuizing
 • Uitgevoerd met beschermende rubberen randen voor extra bescherming
 • Extreem schok- en krasbestendig gorillaglas®, handschoen compatibel

Lichtst en slank

 • Slankste intrinsiek veilige smartphone – slechts 14,5 mm dikte
 • Lichtste intrinsiek veilige smartphone – slechts 293 g
 • Grootste display op de markt met 5,5″

Andere functies

 • Regelmatige Android-beveiligingsupdates
 • Speciale programmeerbare knop (bijvoorbeeld als PTT, SOS, man-down of cameraknop)
 • Magnetische oplaadpoort voor eenvoudig opladen
 • Een verscheidenheid aan accessoires: waaronder draagriem, stylus aan beschermdraad, beschermhoes.

Voor meer informatie zie onze website.


Ex-dBehuizingen: BARTEC Ex d-behuizingen

BARTEC vervaardigt drukvaste behuizingen in verschillende afmetingen, uitvoeringen en materialen welke geschikt zijn voor de gasgroepen IIA, IIB, IIB+H2 en IIC. Deze behuizingen kunnen geïnstalleerd worden in zone 1/21 en 2/22.

Tevens zijn er legio mogelijkheden m.b.t de Ex certificering waaronder uiteraard de binnen Europa geldende ATEX certificering maar ook IECEx en andere lokale certificeringen, denk hierbij o.a. aan TRCU voor Rusland, Inmetro voor Brazilië en CCC voor China.

Op deze manier kan BARTEC veel oplossingen bieden voor een zeker en veilig gebruik van elektrisch apparatuur in een explosiegevaarlijke omgeving. Of het nu gaat om een verdeelinrichting, een motorbesturing of een meer complex besturingssysteem waarbij een PLC in het spel is, BARTEC heeft hiervoor allerlei passende oplossingen.

Onze zeer ervaren engineers maken voor u een op maat gemaakt design, welke voldoet aan uw wensen en projectspecificaties. De uiteindelijke levering van de behuizing geschiedt met de benodigde Ex certificaten en documentatie.

Overzicht BARTEC Ex d Control- en Distributiepanelen:

 • EJB en EJBX in aluminium en Stainless Steel (Ex d IIB+H2)
 • DE8BC in Stainless Steel (Ex d IIB+H2)
 • EJC en GUB en GUB INX in aluminium en Stainless Steel (Ex d IIC)
 • TNCD in Stainless Steel 316L (Ex d IIC)

Voor meer informatie zie onze website.


HELOC ProHeat tracing: HELOC-Pro Software

BARTEC Heloc™ Pro is de nieuwe BARTEC-berekeningssoftware voor het bepalen van het warmteverlies.

Het helpt bij het ontwerpen van industriële elektrische verwarmingssystemen voor pijpleidingen en tanks. Afhankelijk van de toepassing en lokale richtlijnen selecteert het programma de meest geschikte componenten voor een geoptimaliseerd tracing systeem: zoals verwarmingskabel, aansluitkasten, afwerkkits, temperatuurregelaars, sensoren en, montageaccessoires.

Kenmerken:

 • Met Heloc™ Pro kunt u gegevens importeren uit Microsoft Excel-bestanden
 • Met de functie Globaal bewerken kunt u gegevens met een paar klikken wijzigen
 • Het overzichtsscherm met aanpasbare en flexibele lay-out biedt een duidelijke indeling voor snellere engineering
 • Parent-Child-functie helpt bij het groeperen van individuele leidingen voor een geoptimaliseerd ontwerp
 • Detailrapporten, overzichts-, en materiaallijsten in PDF formaat of geëxporteerd naar Microsoft Excel

Het ontwerpproces in het programma is onderverdeeld in verschillende algemene fasen:

 • Creëer en configureer een nieuw project of open bestaande projecten
 • Invoergegevens invoeren of importeren
 • Ontwerp verwarmingscircuits
 • Genereer de technische documentatie en exporteer de resultaten

Voor meer informatie zie onze website.


Viscosity Process Analyzer VISC-4Analyzer: Viscositeit Analyzer VISC-4

De BARTEC BENKE Viscositeit Process Analyzer VISC-4 meet continu de kinematische viscositeit van een product via de capillaire methode. Vanwege de hoge nauwkeurigheid van de druktransmitter en monstertemperatuurstabiliteit van ± 0,02 K is de VISC-4 de beste keuze voor zeer nauwkeurige viscositeitsmetingen. Deze analyzer is b.v. geschikt voor smeerolieproductie en stookolie mengen. Deze hoge nauwkeurigheid resulteert in kostenreductie en verbetert de productkwaliteit. De VISC-4 is geschikt voor het verwerken van monsters met een viscositeit tot 1000 cSt bij meettemperaturen tot 100 ° C.

De BARTEC BENKE VISC-4 analyzer heeft de volgende kenmerken:

 • Directe en continue meting van kinematische viscositeit
 • Integrale meting van de dichtheid, berekening en weergave van de dynamische viscositeit
 • Minimale onderhoudsvereisten
 • Geen oliebad / pompen
 • Naleving van de hoge temperatuurstabiliteit (± 0,02 K)
 • De noodzaak van Hagenbach-correctie is geëlimineerd
  Multi-stream mogelijkheid
 • Automatische spoel- en aftapoptie
 • Geïntegreerde foutdiagnose en zelfcontrole
 • Geen atmosferische afvoer vereist, tegendruk bij uitlaat van analyzer is toegestaan
 • De enige ASTM-compatibele viscositeit analyzer van het capillaire type
 • Netwerk en fieldbus communicatie

Meer informatie vindt u hier.


Floodlight with power LED modulesWhitepaper: Waarom LED in een Ex omgeving?

LED technologie wordt steeds populairder in de explosiegevaarlijke omgeving als het gaat om de industriële verlichtingstechnologie radicaal te veranderen. Dit mede dankzij de LED karakteristieken, zijnde de hoge lichtopbrengst en het lage verbruik (W).

LED technologie toegepast in de explosiegevaarlijke omgeving heeft belangrijke voordelen ten opzichte van de traditionele verlichtingsbronnen.

LED verlichting is zeer efficiënt en extreem duurzaam. Een LED verlichtingsbron verbruikt ten opzicht van een traditionele verlichtingsbron, uitgaande van de zelfde hoeveelheid licht, tot wel 90% minder energie.

Normaal gesproken produceert een LED verlichtingsarmatuur 200 Lumen per Watt terwijl een standaard TL armatuur 90 Lumen per Watt produceert. Hiermee wordt duidelijk aangetoond dat kostenbesparing de grootste drijfveer is voor de ontwikkeling van LED verlichting.

LED verlichtingsarmaturen hebben een gemiddelde levensduur van circa 80.000 uur en in sommige gevallen zelfs meer dan 100.000 uur. Deze lange levensduur is zeer relevant voor het toepassen van verlichtingsarmaturen in de explosiegevaarlijke omgevingen aangezien onderhoud aan verlichting gevaarlijk en kostbaar is.

De rest over dit artikel vindt u in de Whitepaper.


Indien u meer wilt weten over onze producten, dan kunt u contact met ons opnemen via onderstaand knop.