Nieuwsbrief 2020-10

BARTEC NL

BARTEC NEDERLAND

Nieuwsbrief 2020-10


Beste lezer,
 
Bij BARTEC staan onze EXperts altijd klaar om samen met u te zorgen dat de installaties en werkzaamheden in gevaarlijke omgevingen op een veilige manier voldoen aan de door u en/of uw klanten gestelde hoge eisen.
 
Ondanks de moeilijke tijd waarin wij nu leven brengt BARTEC ook nu innovatieve ideeën en efficiënte oplossingen op de markt om het leven eenvoudig en veilig te maken en te houden.
 
Om u op de hoogte te houden van deze ontwikkelingen informeren wij u graag via onze nieuwsbrief. In deze uitgave vindt u de volgende onderwerpen:


mc93

Ex Mobile Computer MC93ex-NI

Op zoek naar een mobiele computer om uw werkzaamheden in explosiegevaarlijke omgevingen naar een hoger niveau te tillen?

Ontwikkeld in nauwe samenwerking met Zebra Technologies is de MC93ex-NI de ultieme Android gebaseerde, uiterst robuuste mobiele computer met een gecombineerd toetsenbord en touchscreen functionaliteit voor gebruik in Zone 2/22 en Klasse I / II/ III Div 2 omgevingen.

Meer dan 40.000 BARTEC mobiele computers van de MC9000-serie hebben inmiddels hun weg gevonden naar klanten in onder andere de Olie & Gas, Chemische en Farmaceutische industrie waar taken uitgevoerd worden van magazijn tot op de productievloer en waarmee onze klanten hun veldactiviteiten hebben kunnen stroomlijnen. De BARTEC MC93ex-NI is de doorontwikkeling van ’s werelds best verkopende en meest vertrouwde Android Enterprise computer van Zebra – hiermee kunt u nu ook deze klus klaren in explosiegevaarlijke omgevingen.

In onze nieuwste blog geven we u 5 eenvoudige redenen om voor de MC93ex-NI te kiezen.


Maak nu kennis met een compleet assortiment aan BARTEC verwarmingskabels

Waarom kiezen voor BARTEC elektrische heat tracing?
Elektrische verwarmingskabels worden toegepast voor het vorstvrij of het op temperatuur houden van pijpleidingen, vaten, tanks, machineonderdelen etc. Elke toepassing vereist zijn eigen specifieke aanpak en type verwarmingskabel. Met onze kennis bieden wij u een op maat gemaakte oplossing.

Voordelen op een rijtje

 • Reductie van onderhouds- en bedrijfskosten
 • Snelle levertijden
 • Eenvoudige installatie, dankzij de hoge flexibiliteit en de gunstige afmetingen
 • Alle kabels kunnen worden ingekort op elke gewenste lengte
 • Ideaal te combineren met onze aansluit- en afwerksets en overige toebehoren

Toepassingsgebieden

 • Vorstbeveiliging
 • Temperatuurbehoud
 • Opwarmen

Soorten:

 • Zelfbegrenzende verwarmingskabel
  (kabel die minder vermogen afgeeft naarmate deze warmer wordt)
 • Éénaderige kunststof serie-verwarmingskabel EKL
  (kabel die een vaste ohmse weerstand heeft per lengte-eenheid)
 • Éénaderige minneraal serie-verwarmingskabel EMK
  (kabel die net als gesloten buiselementen een kern heeft van weerstanddraad geïsoleerd door magnesiumoxide).

Voor meer informatie zie onze website.

Verwarmingskabel op leiding zonder isolatie

Ex d

Ex d kabelwartel

Staat u voor het dilemma welk type Ex d kabelwartel te kiezen in combinatie met welk type kabel?

Praktisch alle verkrijgbare Ex d kabelwartels zijn ATEX categorie 2G Ex db IIC Gb gecertificeerd, wat voor zone 1 te allen tijde juist lijkt… Maar, de opkomst van steeds meer soorten en maten aan zgn. ’barrier glands’ maakt wel duidelijk dat er blijkbaar een keuze gemaakt moet worden tussen Ex d kabelwartels die uitgevoerd zijn òf met een afdichtingsring (’compression gland’) òf met een setting compound (’barrier gland’). De installatienorm laat nu eenmaal niet altijd de welbekende Ex d kabelwartel met alleen een afdichtingsring toe.

Twee van de basis eisen die in de Ex zone gelden voor de kabelconstructie zijn: ’rond’ en ’compact’. Of een kabel rond is laat zich nog wel beoordelen, maar compact? Hoe compact is compact genoeg?

Lees hier meer over in onze Whitepaper.


Ex Wi-Fi oplossing Wireless X

Wireless X, wie gebruikt het en waarom?

Wireless X is een revolutionair WIFI concept met ongekende voordelen op zowel dekkingsgraad, formaat, gewicht als ook IT beheer.
 
De Wireless X wordt wereldwijd ingezet bij verschillende industrieën zoals de chemische en farmaceutische industrie, on- en offshore, proces industrie en in de scheepvaart.
 
Sommige klanten kiezen voor de Wireless X vanwege het lage gewicht en relatief kleine formaat waardoor de Wireless X praktisch overal geïnstalleerd kan worden.
 
Andere klanten kiezen Wireless X doordat deze min of meer onderhoudsvrij is. Geen externe antennes betekent minder kabelwartels en minder apparatuur welke gevoelig is voor schade, slijtage en/of andere invloeden.
 
Weer andere klanten kiezen Wireless X vanwege de RF-transparante koepel waardoor standaard Access Point op dezelfde manier kunnen worden geïmplementeerd en beheerd als in de veilige zone.
 
Welke reden voor u ook van belang is, Wireless X biedt ook voor u een oplossing voor uw WIFI netwerk in explosiegevaarlijke omgevingen.

Het artikel vindt u hier
Informatie over de Wireless X vindt u hier.

Wireless X

Ex Compact Air-Conditioning Unit FKS-CLM

Ex compacte airconditioning FKS-CLM

De FKS-CLM type Ex compacte airconditioning wordt gekenmerkt door zijn ruimtebesparende afmetingen. Het apparaat kan eenvoudig op een zijpaneel worden gemonteerd en is ook geschikt voor buitenopstelling.

De BENKE FKS-CLM Ex Compact Air Conditioning Unit bied:

 • een ruimte besparend design
 • een effectieve koelcapaciteit van 2 en 4 kW
 • eenvoudige montage op een vlakke plaat
 • plaatsing buiten is mogelijk (-40 °C tot +55 °C)
 • retrofit voor installaties die reeds draaien of in Ex p kasten

Meer informatie vindt u hier.


Indien u meer wilt weten over onze producten, dan kunt u contact met ons opnemen via onderstaand knop.