Wireless X, wie gebruikt het en waarom?

Wireless X gemonteerd

De Wireless X van BARTEC, welke eind 2018 werd geïntroduceerd in de markt, is een revolutionair nieuw Wifi concept met ongekende voordelen op zowel dekkingsgraad, formaat, gewicht als ook het beheer in vergelijking met andere oplossingen.

De Wireless X wordt gebruikt in vele industrieën en locaties over de hele wereld, mede door  zowel de IECEx als ATEX Zone 1 certificering, als ook diverse lokale certificeringen, waaronder INMETRO voor Brazilië.

Inmiddels zijn duizenden Wireles X units verscheept en deze zijn onder andere geïnstalleerd in fabrieken, offshore, op schepen en in de proces industrie, offshore en onshore.

De aluminium versie van Wireless X wordt ingezet bij enkele van ’s werelds meest toonaangevende Fortune 500 farmaceutische bedrijven over de hele wereld, evenals aan boord van offshore platformen en installaties in de Mexicaanse Golf, de Noordzee en Afrika. De nieuwste uitvoering, een roestvrijstalen versie, wordt binnenkort ingezet op de Noordzee.

We consider the Wireless X to be almost maintenance free.

 – Senior Telecom Advisor at a leading Oil & Gas company –

Wireless X gemonteerd

Waarom gebruiken deze klanten de Wireless X?

Er zijn veel redenen te noemen waarom onze klanten voor de Wireless X kiezen. Voor sommige klanten is dit het lage gewicht en het relatief kleine formaat waardoor er nieuwe mogelijkheden ontstaan voor montage in industriële gebieden waar de traditionele behuizingen te veel ruimte in zouden nemen, ofwel moeilijk, zo niet onmogelijk te installeren en onderhouden zouden zijn als gevolg van hun formaat en gewicht. Door het lage gewicht en relatief kleine formaat kan de Wireless X bijna overal worden geïnstalleerd, als ware het maar door de diverse innovatieve montageopties.

Andere klanten kozen voor de Wireless X doordat deze min of meer onderhoudsvrij is. Geen externe antennes betekent minder kabelwartels en minder apparatuur welke anders gevoelig zou zijn voor schade, slijtage en/of andere invloeden. Door de innovatieve constructie is het apparaat binnenin volledig beschermd en worden de noodzaak voor inspectie en onderhoud tot een minimum beperkt.

Wireless X diagnostic

“The cover doesn’t create any major impairments to the RF, largest SNR impact is mostly observed in the 2.4Ghz band, actually benefiting 2.4Ghz when compared to no cover”

 – Jerrod Howard, Distinguished Technologist at Aruba Networks –

Het bovenstaande citaat is afkomstig uit een testrapport uitgevoerd door Aruba Networks. In feite wordt hier beschreven dat het deksel (de koepel) van de Wireless X geen negatieve invloed heeft op de draadloze signalen die door het apparaat erin worden verzonden (bijvoorbeeld Wifi Access Point).
Het rapport waaruit de quote wordt genomen kan hier worden gedownload.

Een RF-transparante koepel betekent dat een standaard Enterprise klasse Wifi Access Point of andere draadloze apparatuur op dezelfde manier kunnen worden geïmplementeerd, gebruikt en beheerd als in normale niet-explosiegevaarlijke omgevingen.

Na ervaringen met draadloze apparatuur specifiek ontworpen voor explosiegevaarlijke omgeving of met oplossingen die het gebruik van externe antennes vereisen, hecht de meerderheid van onze klanten veel waarde aan het belangrijkste voordeel welke de Wireless X biedt: in explosiegevaarlijke omgevingen gebruik kunnen maken van dezelfde hardware, bijvoorbeeld Cisco of Aruba, zoals gebruikelijk is in de rest van hun organisaties.

Hoewel de Wireless X verschillende andere voordelen biedt, koos de meerderheid van onze klanten voor Wireless X om de bovenstaande redenen, of, misschien waarschijnlijker, vanwege de combinatie van de bovenstaande redenen.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen, of meer lezen over het product.