Handheld apparaten voor explosiegevaarlijke omgevingen

Zebra

Handheld apparaten zijn fantastisch om de operationele efficiëntie en gegevensnauwkeurigheid te vergroten, maar er is een addertje onder het gras. Elektrische apparaten kunnen vonken veroorzaken, die in combinatie met een explosieve atmosfeer brand of een explosie kunnen veroorzaken. Dit brengt de bedrijfscontinuïteit, bedrijfseigendommen en infrastructuur in gevaar en brengt zelfs levens in gevaar.

BCS3600 Banner

Dit is de reden waarom veel organisaties die actief zijn in sectoren zoals olie en gas, chemie, petrochemie en farmacie, nog steeds pen en papier gebruiken, maar dit zet hen in het nadeel wat betreft effectiviteit, behendigheid en concurrentievermogen.

Menselijke fouten worden vergroot door pen en papier te gebruiken en het vertraagt ​​de bedrijfsvoering.

Hier komt BARTEC om de hoek kijken. Wij zijn een van ’s werelds toonaangevende leveranciers van innovatieve veiligheidstechnologie in explosiegevaarlijke gebieden.

 • BARTEC is opgericht in 1975 met de ontwikkeling en productie van een schakelaar om het risico op explosies bij benzinestations te verminderen of te elimineren.
 • Al meer dan 45 jaar ontwikkelt BARTEC – nu met meer dan 1800 medewerkers op meer dan 40 locaties wereldwijd oplossingen voor explosiegevaarlijke gebieden die wereldwijd worden verkocht.
 • BARTEC is al meer dan 25 jaar een van de leiders in industriële digitalisering van explosiegevaarlijke gebieden door oplossingen voor mobiele apparaten te ontwikkelen.
 • Bovendien heeft BARTEC een portfolio, met bijna vijf decennia ervaring, ontwikkeld met partnerschappen met toonaangevende apparaatfabrikanten, zoals Zebra Technologies, om klanten te voorzien van werkplekapparatuur voor gebruik in potentieel explosieve gebieden.

Met wie we werken
We werken nauw samen met klanten in verschillende sectoren waar zich een brandbaar of explosief incident kan voordoen. Dit bevat:

 • Distilleerderijen, waar licht ontvlambare ethanoldamp aanwezig is
 • Mijnbouw, waar van nature voorkomende koolwaterstofgassen en kolen/kolenstof aanwezig zijn
 • Voedselverwerkende bedrijven, waar additieven het risico op brand kunnen vergroten
 • Luchthavens, waar grote hoeveelheden brandstof en uitgebreid gebruik van polymeren en composieten aanwezig zijn
 • Olie- en gasindustrie, waar gassen, dampen en waterstofsulfide kunnen vrij komen uit putten, vrachtwagens, productieapparatuur of oppervlakteapparatuur zoals tanks en schalie shakers
 • Chemische omgevingen, waar brandbare stoffen, acrylzuur en ruwe olie aanwezig zijn
 • Petrochemische en farmaceutische sectoren, waar giftige of brandbare materialen aanwezig zijn en chemische reacties worden uitgevoerd

Wat we doen
We ontwikkelen innovatieve producten en oplossingen om explosies te voorkomen waar gevaarlijke stoffen zoals brandbare gassen, dampen, nevel of stof aanwezig zijn. Simpel gezegd betekent dit dat we onze klanten veilige mobiele apparaten kunnen bieden om hen te helpen efficiënter en productiever te worden, zonder risico op brand of explosie.

Hoe wij werken
Als wereldmarktleider voor oplossingen in explosiegevaarlijke omgevingen zorgen we ervoor dat onze barcodescanners, mobiele computers, tablets, smartphones, camera’s en ook draadloze oplossingen volledig veilig zijn voor gebruik op potentieel explosiegevaarlijke werkplekken.

We werken samen met de wereldwijde experts van Zebra Technologies om ultra-robuuste mobiele apparaten aan te passen om gecertificeerd te worden door de strengste en meest gerenommeerde Certification Bodies, voor veilig gebruik in explosiegevaarlijke gebieden.

Dit betekent dat onze klanten afscheid kunnen nemen van pen en papier en alle bijbehorende inefficiënties – en technologie kunnen gaan gebruiken die op een veilige manier betere bedrijfsprocessen mogelijk maakt.

Het resultaat?
Door toonaangevende mobiele apparaten aan te passen om vonkvorming of verhitting te voorkomen, kunnen we:

 • De veiligheid verbeteren van mens en milieu in potentieel explosiegevaarlijke omgevingen
 • Aanzienlijk de operationele efficiëntie, productiviteit, nauwkeurigheid en zichtbaarheid van gegevens binnen die bedrijven verhogen

Als klanten al gewend zijn aan het gebruik van de apparaten van Zebra Technologies in de industriële omgeving, kunnen ze na aanpassing en certificering door BARTEC dezelfde kwaliteit en toegankelijke softwareoplossingen verwachten. De functionaliteit en vormfactor blijven exact hetzelfde, behalve dat ze worden aangepast en gecertificeerd om te voldoen aan strenge veiligheidseisen. Deze omvatten: ATEX – de EU-standaard, IECEx – een wereldwijd aanvaarde standaard en NEC – de standaard voor de VS en Canada, evenals andere lokale normen.

Vergelijk het uiterlijk en de mogelijkheden van een Zebra apparaat, voor en nadat we het hebben aangepast, en het ziet er niet alleen precies hetzelfde uit maar werkt ook hetzelfde. Het is wat erin zit dat belangrijk is in explosie gevaarlijke omgevingen en dat is waar wij echt waarde toevoegen – door veilige handheld-oplossingen zoals barcodescanner, touch- en mobiele computers te bieden voor potentieel explosiegevaarlijke gebieden met compromisloze functionaliteit.

TC75 + handschoen

Een langdurige samenwerking

De klanten van BARTEC profiteren van het gebruik van veilige zakelijke mobiliteitsoplossingen, zelfs in potentieel explosiegevaarlijke gebieden van hun bedrijf. Bovendien doen ze expertise op door de uitstekende langdurige partnerschap tussen BARTEC en Zebra Technologies. Deze ontmoeting van gedachten en kennisuitwisseling tussen twee marktleiders komt uiteindelijk ten goede aan klanten in een breed scala van sectoren die in potentieel explosiegevaarlijke omgevingen werken.

Moet u mobiele technologieën implementeren in potentieel explosieve omgevingen?
Neem contact op met ons team voor oplossingen in explosiegevaarlijke zones: