Desinfectierichtlijnen voor BARTEC explosieveilige mobiele apparatuur

desinfectiegel_900x506
coronavirus

Hoe u medewerkers veilig kunt houden en BARTEC Ex mobiele apparatuur kunt blijven gebruiken èn verspreiding van bacteriën en virussen beperken

Behalve dat ze worden overgedragen via ademhalingsdruppels en direct contact met geïnfecteerde mensen, kunnen het coronavirus en andere virussen ook worden verspreid door contact met besmette oppervlakken en objecten. Daarom bevelen gezondheidsorganisaties over de hele wereld aan om vaak aangeraakte objecten te reinigen en te desinfecteren, inclusief werkplekapparatuur. Het reinigen van apparaten die door meerdere werknemers in ploegendiensten worden gebruikt, is een essentiële vereiste om werknemers te beschermen. Regelmatig reinigen en desinfecteren van een apparaat op de juiste manier is nodig om lang aanhoudende bacteriën en virussen zoals coronavirus te verwijderen.

BARTEC apparaten zijn gemaakt van verschillende materialen, elk met specifieke reinigingsvereisten. We willen echter enkele algemene aanbevelingen delen om ervoor te zorgen dat u uw BARTEC apparaten schoon houdt en uw personeel veilig is tijdens de uitbraak van het coronavirus. Deze richtlijnen kunnen worden toegepast zonder de integriteit van de hardware of de veiligheid van uw werknemers in gevaar te brengen.

Algemene richtlijnen voor reinigen en desinfecteren

  • Schakel het apparaat uit en/of koppel het los van een externe voedingsbron voordat u het reinigt
  • Reinig of desinfecteer het apparaat niet in de gevaarlijke zone
  • Gebruik een pluisvrije zachte doek die is bevochtigd met een alcoholoplossing of een alcohol-desinfecterend doekje (maximaal 70% isopropylalcohol/ethanol) om het apparaat voorzichtig schoon te vegen
  • Spuit geen reinigings- of desinfectieproducten rechtstreeks op het apparaat
  • Laat het apparaat voor gebruik, aan de lucht drogen of droog het met een pluisvrije zachte doek
  • Zorg ervoor dat de elektrische contacten volledig droog zijn voordat u de voedingsspanning weer inschakelt

Apparaatreinigings- en hygiënebeleid

We raden aan om zo snel mogelijk een apparaatreinigings- en handhygiënebeleid voor uw organisatie op te stellen. Dit zal helpen ervoor te zorgen dat werknemers hun draagbare apparaten op de juiste manier desinfecteren en hun handen routinematig ontsmetten. Het verzekert uw werknemers ook dat u er alles aan doet om de overdracht van bacteriën en virussen op de werkplek te voorkomen.

Protocollen moeten duidelijk de verantwoordelijkheden, timing en procedures voor desinfectie aangeven. Regelmatige opleidings- en trainingsprogramma’s moeten worden uitgevoerd en werkmethoden moeten worden opgesteld, samen met monitoringprogramma’s voor naleving.

Houd er rekening mee dat:
Wij niet kunnen garanderen dat deze reinigingsprocessen het coronavirus volledig verdelgen van uw apparaten.

Document

Desinfectierichtlijnen voor BARTEC explosieveilige mobiele apparatuur.
(PDF – 757 kB)